Ця віддалена, забута планета колись була батьківщиною для раси Ситхів. Раката вторглись на Коррібан, з метою об’єднати весь світ у одну божественну Імперію. Вони збирали рабів, для того, щоб потім використовувати у своїх проектах, таких як Зоряна Кузня(30000 років До Я.Б.). Єдиним артефактом, який уцілів з тієї епохи, була зоряна карта, навколо якої пізніше була збудована гробниця Нага Седоу.

В результаті, Раката були повержені, після того, як король ситхів Адес повів свій народ проти Ракати. Сам Адес загинув у битві, що призвело до розпаду спільноти ситхів, а самі ситхи переселилися до Зіосту, залишивши Коррібан – світ захоронень.

Імперія ситхів

Імперія ситхів була знайдена приблизно за 6900 років до Я.Б. вигнаними джедаями, які тікали з битви Корбосу, яка спричинила «Столітню темряву». Вигнанці приземлилися на Зіості.

Своєю могутністю в силі вони вразили Ситхів та піднесли себе до рівня богів на Зіості, і почали правити народом Ситхів. Минали роки, і з часом поняття «ситх» стало означати не лише расу, а ще павших майстрів джедаїв. Доки не з’явився Нага Седоу, галактична республіка навіть не здогадувалась про існування ситхів.

Від великої кількості темної сили, яка охопила Коррібан, він став ще небезпечніший. Лорди Ситхів зводили величезні палаци, та храми на честь їхніх павших темних Лордів. Близько 5000 років До Я.Б. планета стала кінцевою у новозбудованому гіперкосмічному шляху Дарегона , який відкрили Гав та Джорі Дарагони. Цей випадок став причиною, для розв’язання Великої Гіперкосмічної битви. Після розвалу Імперії планета втратила свою важливість і могутність у галактиці, що спричинило її зникнення з галактичних карт на тисячі років.

Старі війни ситхів.

«Коррібан лише скала, незважаючи на ситхів.» - Джолі Біндо.

Знову Коррібан став заселеним приблизно у 3993 році до Я.Б. , темними джедаями, які пережили війну Екзар Куна, та став домом для порядків нового поселення Драшдае, та Академії ситхів. В 3993 Році до Я.Б. Коррібан був місцем проведення великого полювання, в якому загинули Дурон Кел-Дрома, та Шаела Ньюр, під час полювання на терантатеків. Планета була штабом для корпорації «Церка» . Дарт Реван, та Дарт Малак шукали на планеті карту до зоряної кузні. Після втрати пам’яті Реван знов навістив Академію в 3956 році до Я.Б. щоб знову знайти карту зоряної кузні, за для блага Республіки. Після смерті Майстра Академії Утара В’юна, та Малака на руках Ревана в 3956 році до Я.Б. Орден ситхів охопила громадянська війна, яка знищила орден.

Через декілька років Республіка послала експедицію, щоб знищити тих, хто міг стати новим лордом ситхів. Прилетівши, вони побачили лише руїни – результат невідомої громадянської війни. Республіка прийняла цей факт, як факт того що ситхи пішли один проти одного заради тієї незначної сили, що залишилась. Також ходили чутки що Реван завжди хотів повернутися, щоб підчинити рештки ситхів, але раптово зник. Однак, Республіка отримала данні, що деякі ситхи все ж втекли у віддалені куточки галактики. Після смерті Дарта Малака, катакомби в Долині Ситхів були розкрадені. У кожній могилі була своя історія, і своя частина древньої Імперії, зберігаючи у собі великі загадки, та реліквії сили. Багато розламаних, піджарених трупів розстелялося по рівнинам Коррібану, фактично, це все, що залишилося від Ситхів, які колись населяли цей світ. Проте їх злий дух залишився, готуючись зустріти будь-кого, хто смів тривожити їх спокій, використовуючи для цього дракона Хсісс.

В хаосі громадянської війни, яка майже зруйнувала орден джедаїв, майстер джедай Лона Ваш ховалася на Коррібані. Але в кінці вона була вистежена та вбита Дарт Зіоном. Потім Дарт Зіон використав її, як наживку, щоб виманити вигнанця. Після втечі з пастки вигнанець знайшов загублену могилу Лудо Креша.

Нові війни ситхів

«Коррібан, рідний світ Ситхів. Місце великої сили; темна сторона живе у самому ядрі цього світу» - Куордіс до Дарт Бейну.

Після захвату Коррібану з рук Республіки, Імперія та Братерство Темряви оточили його, и збудували Академію ситхів. Юний Дарт Бейн навчався в ній, перед тим як став лордом ситхів. Ті хто там навчалися, приєднувалися до братерства темряви, і ставали сильнішими у всій галактиці.

Війни клонів та Галактична Імперія

За 24 роки до Я.Б. Культист ситхів на Ім’я Гранта Омега намагався зв’язатись з древніми лордами ситхів, але його зупинили Обі-Ван Кенобі, та його учень Анакін Скайуокер. Планета залишалась незаселеною, доки не потрапила у руки Комерційної гільдії, якраз перед війною клонів. Крім персоналу на планеті жили ті, кому не пощастило достатньо, щоб не мати можливості полетіти звідти.

В той самий час, темний джедай Квінлан Вос і Тол Скорр змагалися хто швидше знайде голокрон Дарта Андедуса для Канта Дуку. Вос переміг, дозволивши Тукатам відлякати Скорра. Вос отримав кристал світлового меча Андедуса, як винагороду. Невдовзі після битви за Явін, Палпатін, Імператор Галактичної Імперії, та правлячий лорд ситхів, навістив могили древніх ситх лордів, в яких й досі перебували їх духи. Він хотів мати ще більше знань, та сили темної сторони, але цим тільки розізлив духів. Його, пораненого та наляканого, врятував Дженг Дрога. Після цього Імператор перебував у камері бакти, в імперському центрі.

У цей час консорціум Занн мав приказ виконувати операції по здобуттю інформації. Незадовго до битви на Ендорі Імператор Палпатін підвергся нападу загону ренегатів республіки. Вони змогли заманити його в одне з підземель, понісши при цьому чисельні витрати, потім вони проникли у його транспорт і захопили данні про нову Зірку Смерті. Могила, яка була приготована для Дарта Вейдера, була запропонована духами Дарту Сідіусу. Ще одна похоронна камера була збудована для Нага Седоу. Майже кожен лорд ситхів мав свою могилу на Коррібані, принаймні до часів Сідіуса.

Нова Республіка

Кайл: «То ж ми летимо на Коррібан, так? Не найкраще місце для відпочинку.»

Джейден: «Коррібан? Ніколи не чув про нього.»

Кайл: «Це цвинтар для цілої зграї ситх лордів.» - Кайл Катарн, та Джейден Корр на Коррібані.

Через 11 років після Я.Б. Палпатін знову навідує планету, з метою відновити своє клоноване тіло. Він зустрів духів ситхів, яки зневажали його рішення, і просили його залишитися з ними, на престолі-могилі Дарта Вейдера(напевно Імператор не мав своєї могили, бо не планував помирати взагалі). Але Імператор не хотів помирати, і тому лорди розповіли йому, що його тіло не вдасться врятувати, і єдине, що може врятувати його, це свіжа кров джедая, тобто Анакіна Соло. Але його задуми провалилися, і він невдовзі втратив своє останнє клоноване тіло на Ондероні.

Пізніше в 14 році, після Я.Б. культ, відомий як «слуги Рагноса», з’явився на Коррібані, під началом темної джедай Тавіон Ексміс, вони прагнули воскресити Марка Рагноса. Але їх плани були розкриті, найбільше для цього зробили Кайл Катарн, та два його учні Джейден Корр, та Рош Пенін. Сліди привели джедаїв на Коррібан. Однією з відоміших битв стала Битва на Коррібані, в якій Джейден Корр переміг Марка Рагноса, дух якого вселився в Тавіон.

Новий Орден Джедаїв

Новий Орден Джедаїв також був на Коррібані зі своїх причин. Люк послав туди декілька джедаїв, які знайшли записи Джуні Вірту. Згідно з датами, вони були записані за декілька років до Я.Б. , але їх знайшли у могилі 7000 річної давності.

Війна Юуджань Вонгів не зачепила планету, у той час як Дарт Крейт зі своїм новим орденом ситхів зробив на планеті свій штаб(приблизно від 30 років після Я.Б. і до 127 років після Я.Б.). Вони діяли ховаючись у тіні, як Палпатін.

У 40 році після Я.Б. Алема Рар вирушила на Коррібан тренуватися у ситхів, щоб допомогти лорду Цедусу. Алема зустріла ситхів, і через деякі обставини змогла залишитися на планеті трохи довше. Вона тренувалась, і врешті отримала голокрон Дарта Вектівуса, заповнений непотрібною інформацією. Він був призначений для Джейсена. Ситхи не вірили у Джейсена, та думали що він не впорається, але Алема не вірила в це, і навпаки була впевнена у Джейсені.